Werk en de overgang

In Nederland zijn er jaarlijks 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. 80% van deze vrouwen ervaart klachten en 30% zo ernstig dat zij erdoor gehinderd wordt in het dagelijkse leven, dus ook tijdens het werk.

Met name de forse oestrogeendaling veroorzaakt fysieke en mentale problemen zoals bijvoorbeeld opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn, droge slijmvliezen, concentratieverlies, slecht slapen en stemmingswisselingen.

Veel werkneemsters blijven ondanks deze klachten in hetzelfde tempo en op dezelfde wijze doorgaan en geven alles om deadlines te halen. De overgang kan echter veel stress geven en druk leggen op een werkneemster. Dat ze niet meer zoals vroeger kan meekomen bezorgt haar angst en paniek. Depressie of burn-out zijn dan de redenen voor langdurige uitval, terwijl de oorzaak gerelateerd is aan de overgang. In het ergste geval leidt dit ertoe dat de vrouw uit het werkproces valt en haar kennis en talenten verloren gaan.

Het gebukt gaan onder de overgang is nog steeds een taboe en voor veel werkneemsters niet bespreekbaar met collega’s en/of werkgever. Vaak houdt een vrouw haar overgangsperikelen liever verborgen uit angst voor vooroordelen. Privé is het voor veel vrouwen al lastig om erover te beginnen, laat staan op het werk.

Daarom zet ik mij specifiek in voor deze vrouwen. Dat doe ik door vrouwen te begeleiden in mijn eigen praktijk in Haarlem, maar ook door het geven van bedrijfstrainingen. Juist door voorlichting te geven aan groepen vrouwelijke collega’s vergroot ik niet alleen hun kennis om overgangsklachten te verminderen maar groeit ook het onderling begrip.
En dat draagt bij aan een veilige omgeving waarin een werkneemster met klachten even pas op de plaats kan maken als dat nodig is. Zo worden ze hun overgangsklachten de baas en daar vaart de werkgever ook wel bij.

Meer weten over dit thema? Kijk dan op www.werkendeovergang.nl.

https://app.evicare.nl/assets/files/embeddableButton.min.js insertButton(2250)” target=”_blank” rel=”noopener”>Maak een afspraak