Nazorg borstkanker

Als je een heftige tijd achter de rug hebt en borstkanker hebt overleefd wil je niets liever dan dat alles weer gewoon is. Je wil die periode zo snel mogelijk achter je laten. Maar zo simpel is het vaak niet. Want al die overgangsklachten maken het onmogelijk om dat te vergeten.

Moeite met slapen, concentratieverlies, opvliegers, pijn bij het vrijen, stijve gewrichten en een kort lontje hebben, zijn slechts een aantal verschijnselen die je kunt ervaren als je in de overgang bent. Dat je hoofd een andere kant op wil dan je lichaam frustreert je misschien nog wel het meeste.

De overgang is een natuurlijke fase in het vrouwenleven, echter door ziekte of erfelijke aanleg kun je daar vroegtijdig en plotseling mee te maken krijgen. In mijn praktijk zie ik ook vrouwen met hormoongevoelige borstkanker. Door de chemokuur en de hormoontherapie is zij in de overgang gebracht. We gaan samen op zoek naar juiste, veilige en praktische oplossingen om ervoor te zorgen dat zij zich vitaler gaat voelen in het dagelijkse leven.

Veel vrouwen gaan ervan uit dat overgangsklachten niet te beïnvloeden zijn. Dit is een misvatting. Zo versterkt stress overgangsklachten. Door stress effectief aan te pakken, kun je jouw overgang minder heftig laten verlopen en weer lekkerder in je vel komen te zitten.

Tijdens mijn begeleiding hoor ik graag waar je behoefte aan hebt en geef ik je uitleg over wat de overgang precies is, ga ik in op welke omstandigheden invloed op jouw fysieke en psychische gesteldheid hebben en wat jij daar zélf aan kan doen. Soms volstaan praktische tips, en soms is het nuttig om de diepte in gaan. Ik bied je steun en een luisterend oor.

Met 2-3 consulten ben je al een flink eind op weg.
In de aanvullende zorgverzekering wordt de begeleiding dikwijls vergoed.
Wil je meer weten over mijn werkwijze of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

https://app.evicare.nl/assets/files/embeddableButton.min.js insertButton(2250)” target=”_blank” rel=”noopener”>Maak een afspraak